Om oss

Vår historia ◦ Vår identitet

Vår historia

Culligan har sedan sitt grundande år 1936 varit världsledande inom dricksvattenbranschen, det finns idag distributörer i över 90 länder runtom i världen.

På 50-talet bildades Culligan TEKO Sverige AB, där bland annat tillverkning av industrifiltertankar ägde rum i Stockholm som distribuerades till de 5 kontor som fanns runtom i Sverige. De byggde sina egna produkter och sålde även Culligan poolanläggningar och filterutrustningar runtom i hela Sverige. Skräddarsydda lösningar för att tillmötesgå sina kunders behov.

I början av 2000 talet upphörde företaget och några av dess anställda köpte dess rättigheter. Håkan Ling grundade Vattenreningsgruppen där han tillsammans med ingenjören Kent Olsson och Dennis Arthursson byggde upp företaget och la grunden till vad det är idag.

Vattenreningsgruppen idag

Vattenreningsgruppen fördes över från en familj till en annan. Dennis köpte företaget och driver det tillsammans med sin fru Anneli. Bakom spakarna står sonen Philip.

Med en lång historia sitter kunskapen i väggarna, vi är experter på vårt område inom dricksvattenrening. Vi skräddarsyr lösningar för våra kunder, bygger våra egna filter och säljer kända märken från hela världen, där vi är stolta över att sälja bland annat Culligan produkter.

Vi har kunder runtom i hela Sverige, vi hjälper alla som behöver det, oavsett om det är privatpersoner, företag eller kommuner.

Vi strävar efter att alltid utvecklas och bli bättre, detta genom förnyade kunskaper, systemutveckling och teknikutveckling.

Några av våra Leverantörer

Följ oss på Instagram och få en inblick i delar av vår vardag

Låt oss hjälpa dig

Ta kontakt med någon av våra anställda