Våra tjänster

Detta erbjuder vi… och mycket mer!

Proffs på att rena vatten

Vi har försett Sverige med rent dricksvatten sedan 1950-talet(!) Med det världskända varumärket Culligan och andra kvalitetsprodukter från världsledande tillverkare inom vattenrening, kan vi därför stoltsera med det bästa produktsortimentet i hela Sverige. Produkter som avhärdningsfilter, järn- och manganfilter och andra backspolande filterutrustningar, uv-system, övervakningssystem, poolfilter, kemikalier och andra filter för vattenrening. Vi skräddarsyr filteranläggningar för våra kunders behov där vi kombinerar diverse produkter med vårt egna framtagna märke ”VRG”. Vår kundkrets är privatpersoner, samfälligheter, företag och kommuner där vi levererar produkter och tjänster för husvagnen, sommarstugan, pumphus, vattenverk, badanläggningar, industrier, fiskodlingar med mera.

Vi värnar om vårt goda rykte och vi hjälper gärna till med just ditt ärende. Läs mer om våra tjänster nedan


Låt oss presentera

Ett urval av alla våra tjänster

Privatpersoner ◦ Företag ◦ Kommuner

Analysrapport är ett dokument som beskriver vattnets kvaliet när det kommer till att rena vatten

Genomgång av analysrapport

En analysrapport innehåller en massa olika parametrar som beskriver vattnets kvalitet, vilket kan vara svåra att förstå. Vi hjälper dig att tolka och förklara analysrapporten tillsammans med dig

Mötesrum för konsultation och rådgivning för att rena vatten

Konsultation & Rådgivning

Har du ett vattenproblem som du behöver hjälp med? Vår personal har många års erfarenhet och gnuggar gärna våra geniknölar för att hitta en lösning på ditt vattenrelaterade problem

Produkter från Culligan är en av alla våra kvalitetsprodukter för att rena vatten

Produkter

Vi har ett stort sortiment med olika vattenreningsprodukter. Bläddra genom vår produktkatalog för att hitta manuella- och helautomatiska filter, filterpatroner, kemikalier, vattenreningstillbehör m.m.

Tekniker utför service av vattenfilter som används för att rena vatten

Service, reparation, underhåll

Vi har service på allt vi säljer, även på andra filterleverantörers produkter! Allt för att din vattenutrustning ska serva dig med rent vatten i många år framöver. Är du intresserad av att teckna ett serviceavtal?

Installation av komponenter till vattenfilter för att rena vatten

Installation av filterutrustning

Våra servicetekniker utför proffsiga installationer, vi är dock ingenting utan våra samarbetspartners. Har du en egen installatör går det bra att anlita denna, annars föreslår vi självklart en åt dig

Flaskor som används för vattenprov som ligger till underlag för att rena vatten

Vattenprover & provtagning

Om ni saknar vattenprover kan vi förse er med det! Alla våra vattenprover är från ackrediterade vattenlaboratorium, för att säkerställa att proverna utförs av behörig personal. Vi utför även provtagning

Vi svarar på våra kunders

Vanliga frågor

Vi kan behandla alla typer av vattenproblem med diverse reningsmetoder och vårt stora sortiment av vattenfilter. Ibland är vattenrening otroligt enkelt med det vid andra tillfällen är mer komplext och och kräver speciella lösningar. Att ta reducera ett ämne i vattnet innebär oftast reducering av ytterligare ämnen, eller en konsekvens i form av ökning av något annat ämne. Ett exempel är vid reningsmetoden jonbyte, med ett avhärdningsfilter. Ett avhärdningsfilter reducerar kalcium- och magnesium (kalk/hårdhet), när dessa ämnen reduceras ökar natriumhalten.

För oss är det viktigt att det alltid blir rätt, därför hjälper vi dig att kontrollera din analysrapport, räkna och dimensionera vilka eller vilken utrustning du behöver, för att ditt vatten ska bli av bästa kvalitet.

Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert med förslag på vattenreningsutrustning för att rena ditt vatten. Kontakta oss eller fyll i en offertförfrågan

Vid mikrobiologisk förekomst i ditt dricksvatten rekommenderar vi att börja med att klorera din brunn och tillhörande ledningsnät.

Tillvägagångssätt:
Tillför klor (natriumhypoklorit) i brunnen och säkerställa att det är tillräckligt hög klorhalt, vi rekommenderar cirka 1 liter hushållsklorin (4 %) per kubikmeter vatten. Spola fram i ledningarna och låt stå i några timmar. Spola ur ledningsnätet långsamt genom att öppna kranarna och spola tills dess att det inte längre luktar klor om vattnet.

Vi hjälper gärna dig att klorera din brunn och tillhörande ledningsnät om så önskas, vi har lång erfarenhet av detta.

OBS! Om din brunn har tätats med en manschett kommer inte klor kunna tillföras i brunnen, man kan då tillföra klor genom att till exempel hälla i patronfilterhuset (om du har ett sådant), eller hyra en doseringsstation för klor av oss.

Ja, vi utför service även på andra leverantörers filterutrustningar. Vissa reservdelar kan dock vara svåra att få tag på. Principen för utrustningarna är oftast densamma.

Några av våra kunder

Sökte du något annat?

Vi erbjuder även massor av andra tjänster kopplat till vattenrening